Toidustilistikast ja tootefotost

Mis maksab üks pilt?

Ühe hea pildi tegemiseks kulub…no ütleme, et pool päeva. Ühe väga hea pildi tegemiseks oluliselt rohkem. Tegelikult sõltub ajakulu paljudest asjadest. Kas “modell” antakse pildistamiseks täpselt nii nagu ta ka pildile peaks jääma või tuleb teda sättida, küpsetada, parandada, veidi üles vuntsida või alles tekitada? Kas pildisoov on väga täpselt paigas? On soovitud tulemusest  täpne nägemus olemas või alles ligikaudne idee? Ehk ainult temaatika? Näiteks…emadepäev. Või antakse vabad käed sooviga saada midagi ilusat?

Kes on toidustilist?

Kui on olemas modell ja idee, siis hakkab seda vormima stilist. Väga lihtsalt ja lühidalt- toidustilist see, kes teeb toidu ilusaks. Toit peab olema täiuslik ja isuäratav ja mitte ainult toit ise, vaid kõik see, mis pildile jääb. Paika tuleb sättida lisaks peaosalisele ka ümbritsev keskkond ja seda viimse detailini. Kui on antud vabad käed, siis mõtleb stilist välja ka idee, kuid kui töö tellijal on oma visioon, siis lähtutakse sellest ja luuakse vastav interjöör. Valida on vaja pildistamiskoht, paika tuleb sättida taust, katta laud või muu pind, kuhu toit/toode tuleb. Valida on vaja lauakate, kangad, lauanõud, lilled, vajadusel taustmööbel või inimesed.

Ideest teostuseni.

Kui on olemas toode, idee, keskkond ja loodud keskkonda vajalik valgus (mis juba üksi võib mõnikord päris kaua aega võtta), siis saab teha pilti. Ja tõepoolest- pildi tegemine ei võta üldse eriti kaua. See käib tegelikult päris kiiresti :) Aga ühe hea pildi taga on lihtsalt oluliselt rohkem, kui esialgu võib tunduda.

Minu tänane päevatöö on teie ees. Head isu!

Jaga postitust :

More Posts

Leave a Reply