Toidufoto. Belgia vahvlid

Piltidel olevad (tõeliselt maitsvad) vahvlid on küpsetatud ühe lihtsa retsepti järgi, mille leidsin SIIT.

Belgia vahvlid ehk Gaufres de Liège

150ml sooja vett
50g värsket pärmi
500g jahu
60g suhkrut
2 muna
15g võid + 200g võid tükkidena
300g pärlsuhkurt (kui eelistad vähem magusaid vahvleid, siis vähenda kogust)
Natuke soola

Lahusta pärm käesoojas vees. Seejärel sega 300g jahu, suhkur, toasoojad munad ning 15g võid kokku ning lisa sinna soe pärmilahus. Sega korralikult. Lisa 200g jahu, soola ning või tükid taignale, kuid ära veel sega tainast läbi. Jäta segu umbes 15 minutiks seisma. Pärast seismist peaksid taignas olema tekkinud õhumullid. Sega tainast käega kuni see ei kleepu näppude külge. Vajadusel lisa jahu.

Kanna lauale tibake jahu ning aseta tainas lauale. Sõtku tainast veel umbes 5 minutit ning siis rulli see ruuduks. Kata pärlsuhkruga ja suru see kergelt taignasse ning rulli taigen vorstiks. Jupita taigen sellisteks peopesa sisse mahuvateks pallideks ning lase neil 15 minutit rätiku all puhata. Selle aja jooksul peaksid need veel kerkima.

Kuumuta samal ajal vahvlimasin ning määri võiga. Küpseta taignapallid kuldpruunideks vahvliteks. Kui taigent küpsetamise ajal liialt masina vahelt välja pressib, siis said pallid veidi liiga suured. Katsetamise koht.

Kaunista näiteks Nutella, mee või värskete puuviljade ja/või marjade ja vahukoorega, kuid vahvlid on väga maitsvad ka ilma lisanditeta.

Jaga postitust :

More Posts